Holiday Video

Nederland in beeld

2014 Dagboek Zeeland

Zeeland: elke keer weer leuk! September 2014

Vrijdag 19 september

Met een hoofd vol leuke herinneringen aan het afscheid op de bieb van Annelies gisteren vertrekken we bijtijds naar Oostvoorne. We hebben een rondvaart gereserveerd bij Futureland en hopen op een vlotte reis, want eerder deze week was er steeds oponthoud. Maar we schieten nu goed op, alleen bij Rotterdam een klein stukje langzaam rijden. Wel wordt het richting kust steeds mistiger en als we bij minicamping de Roos aankomen zit het helemaal dicht en het gras is kletsnat. Dat blijft zo tot ver in de middag. We drinken een bakkie koffie en eten onze broodjes ei op voordat we naar de Maasvlakte fietsen. Het is wel warm, een beetje benauwd zelfs. We melden ons op tijd en varen een mooi rondje langs de terminals die nu in gebruik zijn en de havens. Toen we hier vier jaar geleden waren was het nog vooral zandvlakte, dus het is nu een heel ander gezicht dan toen.

 

Zaterdag 20 september

We fietsen eerst naar het dorp voor verse broodjes. De camping gaat binnenkort dicht voor de winter, dus heel veel vaste bewoners zijn bezig met opruimen, inpakken of de voortent afbreken. Het is een stuk minder mistig en het trekt vrij snel op. In de middag fietsen we lekker een stuk door de duinen naar Rockanje en richting Hellevoetsluis. Nog steeds lekker weer, we nemen op de terugweg een ijsje bij een strandopgang.

 

Zondag 21 september

We rijden een srukje verder naar Zeeland over de dammen naar Schouwen-Duiveland. Altijd leuk met zicht op zee en duinen. Op de Brouwersdam is het nog aardig druk en omdat het redelijk waait zijn er veel kitesurfers actief. Bij de sluis stoppen we even voor koffie, daar heb je mooi uitzicht, ook al op de duinen van Renesse. Dat is ons doel voor vandaag, we willen nog eens op de Duinhoeve gaan staan, zoals lang geleden. Als we eerst een kijkje nemen is de camping zelf niet veel veranderd, alleen is er nu een zwembad bij gekomen en zijn de sanitairgebouwen gemoderniseerd. We vinden een mooie plek en na de middag gaan we wandelen naar het strand. De doorgang halverwege de camping is er niet meer, maar wel een paadje om honden uit te laten bij de ingang. Zo kun je toch doorsteken naar de strandovergang. We lopen lekker een stuk langs de branding, het is vloed ook nog.

 

Maandag 22 september

 

De ochtend begint nog grijs, maar geen mist. Het is een stuk kouder, dat wel. Na de koffie wandelen we nog eens naar de strandopgang en kijken over zee, het is nu eb. Door de wind waait er heel veel zand rond. Na onze lunch is het aardig zonnig en gaan we op de fiets richting Haamstede. Er is nu een prachtig fietspad door de duinen, af en toe zie je de zee en het strand tussendoor. Op een gegeven moment moeten we heel steil klimmen, wel 20 procent. Maar dan zie je heel mooi uit over zee en we zoeven weer naar beneden. In Haamstede fietsen we de vertrouwde weg langs het strand, langs het vliegveldje en langs de vuurtoren. Hier lijkt niet veel veranderd, er staan alleen veel mooie nieuwe huizen. Langs dezelfde route fietsen we terug naar Renesse. Er zijn heel veel nieuwe winkels en de kerk op het plein is prachtig gerestaureerd.

 

Dinsdag 23 september

 

We vertrekken richting Veerse Meer en gaan eerst bij het nieuwe Camperpark Zeeland kijken. Heel mooi, honderd plekken vlak bij het water en alle voorzieningen. We blijven dus zeker een nachtje staan. De bakker komt langs 's morgens, dus dat is ook handig. Omdat er voor woensdag veel regen voorspeld is fietsen we 's middags meteen langs de dam naar Veere. Leuke fietstocht met mooi weer, een stuk minder wind. Als we door Veere fietsen en bij de Campveerse toren uitkomen blijkt het fietsveer nog naar de overkant te gaan. Daar hadden we niet meer op gerekend. We hebben geluk, hij vaart op dinsdag en vertrekt al over een half uur. We doen nog een snel rondje langs de haven, de grote kerk en de hoofdstraat van het stadje. Als we weer bij het pontje komen blijkt er nog een rondvaartboot voor te liggen. Die vaart eerst weg en dan begint het personeel fietsen in te laden. Dat gaat heel vlot, al is het nog best druk voor tweede helft september. Het is een leuk tochtje over het water en als we onze fiets weer kunnen pakken en van de boot rijden fietsen we op ons gemak langs allemaal mooie zomerhuizen terug naar de camperplek. Na het eten wandelen we nog naar het water, waar je boten in het meer kunt laten en een baantje is voor waterskiën. Er is zelfs nog iemand bezig.

 

Woensdag 24 september

 

Het is inderdaad een regenachtige dag die we vooral in de camper doorbrengen met lezen, volgende camperplekken uitzoeken en verdergaan met mijn verhaal over Vauban. Toch kunnen we tussen de buien door nog twee keer naar het meer wandelen, waar ondanks het weer nog waterskiers bezig zijn. Ze hebben het wel moeilijk met de wind en de hoge golven en als ze vallen is het erg koud om naar de kant te zwemmen.

 

Donderdag 25 september

 

Het is inderdaad weer mooi weer dus besluiten we in de ochtend naar de C1000 in Kamperland te fietsen voor wat boodschappen. Een leuk niet al te lang tochtje en ze hebben een goed assortiment. Na de boterham fietsen we weer naar de dam en dan over het fietspad op de dijk naar Vrouwenpolder en nog een stukje verder. Prachtig uitzicht over zee, strand en het Veerse Meer aan de andere kant. Wel een flinke wind tegen op de heenweg. Ter hoogte van Vrouwenpolder zijn ze met de weg bezig en moeten we een stukje omfietsen. Terug gaat lekker vlug, we eten een ijsje bij de dam en kunnen nog lekker buiten een drankje en koffie drinken.

 

Vrijdag 26 september

 

We gaan op weg naar de volgende plek langs een gezellige route over Walcheren langs Domburg, Westkapelle en Zoutelande. De mini camping vlak bij Vlissingen en Dishoek die we uitgekozen hebben is heel leuk en we krijgen een mooie plek. Het heeft de hele ochtend steeds geregend, maar nu breekt het zonnetje door. We fietsen over het mooie fietspad naar de boule en kijken bij Michieltje uitgebreid naar de schepen en de loodsboten. Het waait nog wel flink. Op de terugweg kijken we bij het windorgel. We drinken nog lekker koffie bij de camper buiten, maar dan komt er toch weer een bui. Na het eten is het weer droog en maken we nog een leuk rondje over het strand vlak bij.

 

Zaterdag 27 september

 

Als we opstaan is het nog mistig en grijs. Het duurt wel even voor het optrekt. In de ochtend gaan we op de fiets wat boodschappen doen in winkelcentrum Paauwenburg in Vlissingen, waar Jelle ooit nog gewerkt heeft als elektricien. Na de boterham is de zon goed door en fietsen we naar Zoutelande en Westkapelle, altijd een leuke tocht langs de duinen en deels door bos. Bij de reddingsbrigade kijken we naar de zee en de schepen en ook bij de dijk zitten we even op een bankje te kijken. Op zee is het nog steeds niet helder, maar het waait nauwelijks en de temperatuur is een stuk hoger dan de afgelopen dagen.

 

Zondag 28 september

 

We slapen lekker uit en als we opstaan is er al een zonnetje, het is veel minder mistig dan gisteren. We kunnen lekker in de zon koffie drinken en ons broodje tussen de middag eten. In de middag fietsen we weer naar de boulevard. Omdat het zondag is en mooi weer is het veel drukker dan vrijdag. Bij Michieltje ligt maar een containerschip te wachten op de loods en we wachten tot de loodsboot bij hem is aangekomen. We fietsen nog een stukje verder over de sluis en langs het NS-station. We fietsen door de stad terug, niet veel veranderd, alleen overal fietspaden en een opgeknapt stadhuisplein. Daarna zitten we nog lekker in het zonnetje en lopen na het eten ons rondje over het strand.

 

Maandag 29 september

 

We worden wakker met een zonnetje dat echter al snel verdwenen is. We rekenen af en vertrekken via een leuke route naar de Westerscheldetunnel. In Zeeuws-Vlaanderen is het helemaal grijs, we rijden helemaal terug naar de kust bij Cadzand-Bad. De minicamping vlak bij het Zwin is erg leuk, maar het begint al snel zachtjes te regenen. In de middag gaan we toch een stukje wandelen, de regen stelt nauwelijks iets voor. Heel mooi natuurgebied vlak bij de zee. Via een weggetje langs een kanaaltje wandelen we weer terug.

 

Dinsdag 30 september

 

Volop zon als we wakker worden met maar hier en daar een wolk. In de ochtend hebben wat boodschappen nodig, dus fietsen we naar Cadzand-Bad op zoek naar een supermarkt. We vinden al snel een klein winkelcentrum waar we goed slagen. In de middag fietsen we langs het Zwin naar Knokke langs een mooi natuurgebied. Er lopen allerlei dieren rond, met zelfs ooievaars er tusen. We vinden een mooie route vlak achter de dijk en zien op een gegeven moment ook de zee weer. Eenmaal in Knokke is het erg rustig, wel zijn er allerlei werklui bezig in appartementen na het seizoen. Op een bankje in de zon genieten we even van de zee en de boten die er te zien zijn. Als we terug zijn op de camping kunnen we nog lekker in het zonnetje zitten. En dan komt er zelfs vlak bij ons een ooievaar, die rustig rondloopt en hier en daar iets pikt. We kijken ademloos toe, totdat hij weer wegvliegt.

 

Woensdag 1 oktober

 

Het is al heerlijk zonnig als we wakker worden en ook een lekkere temperatuur. We drinken lekker buiten koffie en eten ons broodje. In de middag fietsen we via Retranchement naar Sluis, een mooie route langs het kanaal en over kleine weggetjes. Sluis is nog best druk en er zijn veel winkels en terrasjes overal. Echt een gezellig stadje. Via een iets andere route gaan we terug naar de camping. Na het eten wandelen we nog naar het Zwin, waar nu veel meer water staat dan van de week.

 

Donderdag 2 oktober

 

Weer een heerlijke dag qua weer. We genieten er weer lekker van en fietsen helemaal naar Breskens langs de kust. Panoramaroute noemen ze dat en inderdaad heb je vaak mooi uitzicht over zee en op schepen die langskomen. Aan de overkant zien we mooi duidelijk de contouren van Vlissingen liggen. Terug hebben we het minimale windje lekker in de rug. Een mooie afsluiting van ons rondje Zeeland.

Copyright © Jellen B.V. 2011-2024. All Rights Reserved.