Europa in beeld

Beleef het met ons mee

2014 Dagboek Rijn en Moezel

 

 

 

Met de camper naar de Rijn en Moezel

 

Deze keer willen We langer dan een weekend weg met de camper, om alles goed uit te proberen en weer opnieuw te ervaren. Het plan is anderhalve week langs Rijn en Moezel, steeds verschillende plekken dus. We halen de camper eind april uit de stalling om te kunnen laden. Dat gaat allemaal goed, zelfs een nieuwe televisie!

 

Vrijdag 2 mei

We vertrekken op ons gemak en komen grotendeels over de snelweg op de eerste overnachtingsplek aan in Emmerich. Dit is bij een jachthaven, niet heel dicht bij de Rijn zelf. Het is koud en guur weer, we beperken ons tot twee wandelingetjes. Je kunt hier niet echt bij de Rijn komen, er ligt een natuurgebied voor dat niet gemaaid is. Het is vrij druk, maar we hebben wel een mooie plek. We genieten 's avonds van het mooie beeld van de televisie, die doet het prima.

Zaterdag 3 mei

Na een goede nachtrust vertrekken we voor een lange rit langs alle grote steden. Vorige expedities hebben ons geleerd dat je op dat stuk toch niets van de rivier ziet. Voorbij Bonn gaan we op de B9 rijden, je ziet steeds meer schepen en soms een veerpontje. Op de eerste plek van onze keuze, Remagen, staat het helemaal vol. Daar kunnen we echt niet meer bij. We rijden door naar Andernach, waar een grotere camperplek is. Maar daar blijken we niet te kunnen komen: vlak ervoor is de weg afgesloten en hoe we ook proberen, je komt steeds weer bij dat hek uit. Dan maar door naar Neuwied, weer bij een jachthaven. Dat blijkt een goed idee, er is nog ruimte vlak bij het water en het zonnetje schijnt, dus we zitten een hele tijd buiten naar de bootjes te kijken. dat was de bedoeling!

 

 

 

Zondag 4 mei

Bij de jachthaven legen we eerst het toiletje en de vuilwatertank, vullen schoon water bij en vertrekken dan naar het zuiden. Via Koblenz gaan we over twee bruggen en een hele mooie weg vlak bij de Rijn naar het bezoekerscentrum van de Loreley. Parkeren is niet duur, alleen zien we nergens waar je met een camper kunt overnachten. We gaan eerst maar eens bij de uitzichtpunten kijken. Dat blijkt erg mooi, je hebt verschillende punten waar je diverse bochten in de Rijn kunt zien en bij het restaurant staat een mooi beeld van de sirene Loreley. Vanaf boven zien we ook een mooie camping, vlak aan het water, voldoende plek nog zelfs vooraan. We besluiten daar een nacht te gaan staan. Maar eerst met de veerpont naar de overkant. De boot is rustig genoeg en we varen gezellig naar de overkant. We vinden de camping gemakkelijk en gaan inderdaad helemaal vooraan staan, zodat je alle vrachtschepen en rondvaartboten die omdraaien bij de beroemde rots goed langs ziet komen. Het weer is zonnig, We kunnen zelfs een poos buiten zitten en wandelen over de promenade naar de Loreley, zodat we hem ook van beneden goed zien.

Maandag 5 mei

Vandaag maar een klein stukje rijden, We willen op het gezellige campinkje in Oberwesel gaan staan en dat lukt: er is plek genoeg en je hebt mooi zicht op de activiteiten op de Rijn. Vlakbij blijkt ook nog een Lidl, zodat we te voet verse groente voor vanavond kunnen halen. In de middag is het zulk aardig weer dat we een stuk "berg op" kunnen fietsen en zelfs een ijsje eten op de terugweg.

Dinsdag 6 mei

Eerst kijken We buiten een tijdje naar de schepen en goederentreinen. Het is een stuk grijzer dan gisteren en de wind maakt het koud, zodat we naar binnen verhuizen. Na het broodje besluiten we terug te fietsen richting Loreley en verder. Leuke route, maar het gaat steeds iets harder regenen, zodat we uiteindelijk stoppen om ons regenpak aan te trekken. Later knapt het weer op en komt er zelfs nog een lekker zonnetje.

Woensdag 7 mei

In de morgen vertrekken we op ons gemak richting Moezel via een mooie route door de Hunsruck. We vinden een mooie plek in Zell, met uitzicht op de rivier en op de plaatselijke brug. Na de broodjes fietsen we een stuk richting Cochem langs de rivier. In het begin is het veel geklim met bebouwing ertussen, maar later komen we toch dicht bij het water en op een apart fietspad. Na een sluis besluiten we over de brug naar de andere kant te gaan en langs de andere kant van de Moezel terug te fietsen. Wind tegen, dat wel. In Zell vinden we zelfs een geldautomaat om het cash geld aan te vullen. Rond half acht komt een meneer langs om het geld op te halen en vermeldt dat de bakker morgenochtend langs komt. Handig! Ook een italiaanse ijsboer trouwens. Heerlijk!

Donderdag 8 mei

Het is wat bewolkt weer en na de bakker ontbijten We op ons gemak en drinken koffie en dergelijke. Na de middagbroodjes gaan we op de fiets de andere kant op. Ook weer prachtig en langs allerlei wijnranken, soms zelfs met meisjesnamen. In Reil komen We een winkel tegen, eerst nog dicht tussen de middag. We wachten even langs de Moezel en gaan dan terug. Over de brug gaan we langs de andere kant weer terug. Ook mooi. We hebben geboft, want rond vijven begint het redelijk te regenen.

Vrijdag 9 mei

De hele avond bleef het stevig door regenen en ook in de nacht hoorden we getik, evenals in de ochtend. Maar gelukkig knapt het op en op onze volgende plek in Traben-Trarbach kunnen we zelfs in het zonnetje zitten en eten. Het is een prachtplek aan de Moezel en lekker rustig, geen verkeer in de buurt. Na de middag fietsen we weer een stuk terug en komen bij dezelfde winkel in Reil terecht als gisteren. Over de brug fietsen we langs de andere kant weer terug, wel een aardige tegenwind, dus de icetea gaat er goed in.

Zaterdag 10 mei

Eerst halen We broodjes bij het benzinestation dichtbij. Het weer is aardig, We kunnen buiten koffiedrinken. Als we naar het dorp fietsen voor wat boodschappen betrekt het en op de terugweg voelen we de eerste druppels. Na de broodjes lijkt het beter en gaan we toch op pad. Al gauw gaat het weer regenen en zelfs zo hard dat we onze regenbroek aan moeten doen. Toch is het wel weer een leuke route. We fietsen door een dorp waar bij sommige zimmer frei ook flaschenwein wordt aangeboden. Weer eens wat anders dan een douche of bad, dat zal een vrolijke boel worden. Ook als we terug zijn bij de camper komen er nog flinke buien over.

Zondag 11mei

Via de mail komen we erachter dat we er een achternichtje bij hebben! Lex stuurt later nog aachterllelei foto's, leuk hoor. We rijden naar een volgende plek, Minheim, en komen er daar achter dat we er al eens een nacht hebben gestaan. Niet erg, het is nu veel rustiger en we staan pal aan de Moezel. Het weer is erg buiig met een koude wind, dus we beperken ons tot een wandelingetje langs het water en door het dorp. En we zoeken een leuke route uit voor de terugweg dinsdag.

Maandag 12 mei

Eerst in de rij voor de bakker, die elke dag op de plek komt met een verkoopauto met brood, lekkers en de Bildzeitung, ook erg populair bij Duitse camperaars. Het is nog steeds wisselvallig weer met steeds heftige buien en dan weer zon, dus wandelen we weer langs de Moezel en doen een boodschapje. Ook kijken we naar de route en plekken voor onze volgende reis in juni naar Frankrijk. Het gaat nu zo goed allemaal dat we durven denken over drie tot vier weken.

Dinsdag 13 mei

Tijd om te vertrekken. De bakker voorziet ons weer van verse broodjes en na ontbijt, douchen, aankleden en opruimen gaan we op weg. Tot aan Trier volgen we nog de Moezel en dan slaan we af: langs de grens van Duitsland en Luxemburg volgen we het rivertje de Sure, rijden dan een stukje door de Eifel en gaan vanaf Belgie verder over de snelweg. We komen rond kwart voor vijf veilig aan bij ons huis. Een heleboel fijne belevenissen rijker!

Copyright © Jellen B.V. 2011-2024. All Rights Reserved.