Holiday Video

Nederland in beeld

2012 Zeeland video

Goeree en Walcheren

 

Herfst in Zeeland

 

Donderdag 11 oktober

Op ons gemak vertrekken we richting Goeree-Overflakkee, om de ergste ochtendfiles te vermijden. Dat lukt niet helemaal: bij Oudenrijn staat het nog flink vol, maar als we die flessenhals gepasseerd zijn, kunnen we lekker doorrijden. Bij Rotterdam is het wel druk, maar niet overmatig. Het weer is prachtig die ochtend. We komen vlak langs de camping in Oostvoorne, waar we vorig jaar een weekendje doorbrachten, en slaan over de Haringvlietbrug af richting Stellendam. Het is meteen wat landelijker allemaal, en zo rijden we naar Ouddorp. De camping met drive-in camperpark is nog een eind langs de duinen voorbij het dorp zelf. Het is heel nieuw, en heel doordacht aangelegd:de plekken zijn schuin bestraat, met elk een eigen stukje gras. Zo heb je optimaal privacy. Alles gaat met creditcard of pinpas, in een hokje bij de ingang. Prima systeem. We zoeken een mooi plekje, het is heel rustig. Omdat de weersvooruitzichten niet best zijn, gaan we ’s middags meteen fietsen.

Het waait erg hard, maar we rijden toch door een mooi duingebied naar de Brouwersdam. Die kennen we vooral vanaf de andere kant: vanuit Renesse op Schouwen-Duiveland.

Tegen de avond begint het te regenen.

Vrijdag 12oktober
’s Ochtends ziet het weer er aardig uit, en bij de camping hebben ze lekkere verse broodjes. We besluiten meteen na de koffie te gaan fietsen: nu de andere kant op, richting Haringvlietbrug en –sluizen. Ook weer een mooie route door de duinen, soms met een doorkijk naar zee, en de nodige strandovergangen. We passeren het gehucht Havenhoofd, en rijden richting Haringvliet. Eerst kom je langs een depot van de Reddingsbrigade, en een leuk haventje met vissersboten. Overal staan grote vrachtauto’s, die de gevangen vis inladen, en je kunt ook vis kopen of eten. We rijden nog een stukje door, tot aan de sluizen zelf, en besluiten dan om te keren. Eerder is er al een enkele druppel gevallen, maar eenmaal op de terugweg barst het echt los: we moeten in regenpak verder door hevige buien.

We zijn blij als we bij de camper zijn en we onze natte spullen kunnen uittrekken en uitrusten bij broodjes en koffie.

De rest van de dag blijven er steeds buien vallen, tegen de avond komen er steeds meer campers bij.

Zaterdag 13 oktober

We gaan verkassen naar Walcheren, hebben we besloten. Naar een minicamping bij Zoutelande, op loopafstand van het strand. Maar eerst moeten we langs het sanipunt. Er zijn twee campers voor ons, maar de tweede blijkt alleen het toiletje te willen legen, dus het wachten valt mee. Ondertussen begint het weer te regenen, maar het laden en lossen van water gaat prima. We rijden door allerlei bekende dorpen langs de kust richting Walcheren, heel leuk, maar wel in de stromende regen. En drinken een bakje koffie op de Brouwersdam. De camping is heel leuk, en het weer klaart ook een beetje op. We kiezen een plek en installeren ons. Als we richting dorp fietsen voor wat boodschappen, begint het weer te regenen, dus kopen we maar snel wat bij een kleine supermarkt op een andere camping.

Daarna gaan we over het strand wandelen: heerlijk uitwaaien, met redelijk weer, en je bent er inderdaad zo over de schelpenpaadjes.

Later begint het steeds vaker en harder te regenen, maar dan zitten wij alweer binnen.

Zondag 14 oktober

In ons bed horen we de regen nog tikken, maar als we opstaan zien we hier en daar blauwe lucht, afgewisseld met wolken.

Het is wel fris, dus drinken we na ontbijt en douche eerst koffie. Dan begint het zowaar weer te regenen, maar als we eenmaal op de fiets zitten, blijft het beperkt tot een enkele druppel.

We fietsen naar Vlissingen, altijd leuk met de boulevard en Michieltje, en de drukke scheepvaart en loodsboten die af en aan varen. Op de terugweg nemen we bij één van de vele tentjes een lekker frietje, en fietsen terug. Het klaart steeds meer op, en als we op de camping komen, is de hele hemel opengebroken, en kunnen we tot bij half vijf buiten zitten! Een cadeautje!

Maandag 15 oktober

We worden wakker met stralend mooi weer, en besluiten direct na het ontbijt en douchen nog een lekker rondje te gaan fietsen, voordat we vertrekken. Dus op naar Westkapelle en verder langs de kust. Het is heerlijk, zij het nogal winderig, vooral op en langs de zeedijk. Een mooi afscheid van Zeeland en het camperseizoen 2012!

Copyright © Jellen B.V. 2011-2024. All Rights Reserved.