Europa in beeld

Beleef het met ons mee

2014 Dagboek Lottum

Camperweekend Lottum

 

We halen de camper op zaterdagochtend op uit de winterstalling in Groenekan, ean gebruikelijk. Omdat Annelies een ongeluk heeft gehad en daar nog van herstelt willen We alles wat rustiger bekijken na de lange winter. We zijn blij dat wij het weer kunnen proberen en daar weer zin in hebben. Het terugrijden naar huis voelt alweer heel vertrouwd gelukkig. Op de stoep zetten gaat ook goed en Jelle begint met allles te controleren. Ook de kastdeurtjes en badkamerdeur worden opengezet om te kijken waar en hoe alles ook alweer stond en lag. Jelle klust wat met nieuwe apparatuur voor de televisie, en uiteindelijk doet alles het weer na het nodige denkwerk. Stukje bij beetje leggen wij steeds spullen op de verschillende plekken en vullen alle potjes weer aan.

 

Donderdag 27 maart

Na de laatste spullen ingeladen te hebben vertrekken wij in de ochtend op ons gemak. Het is mooi weer en het rijden voelt al snel weer als vanouds. In Lottum vinden wij camperplaats In de Verte snel en gelukkig is het er net zo leuk als op internet leek.

 

We vinden een mooi plekje om te staan en installeren ons. Na de bolletjes met ei fietsen wij op ons gemak naar het dorp en kijken uitgebreid bij het pontje over de Maas. Als het door de wind fris wordt stappen wij weer op en fietsen langs het rosarium weer terug. Weinig te zien in deze tijd van het jaar, maar Lottum is wel bekend door de rozen.

 

Vrijdag 28 maart

We beginnen met een fietstochtje naar een grote inrichtingsshop aan de snelweg, om nog een electrisch onderdeel te kopen, wel wat duur maar in de camper blijkt het wel prima te werken. Na de lekkere pistoletjes van de plek gaan wij weer fietsen, over de Maas naar Arcen. Leuke plaats met de brouwerij van Hertog Janbier, waar een buis over de weg loopt met bier voor de proeverij aan de overkant, heus waar. Wij steken de Maas weer terug over en fietsen via mooie dorpjes en weggetjes weer terug. De wind is vrij stevig dus zijn wij wel moe als wij weer bij de camper aankomen. Die trouwens bijna helemaal volgelopen is voor het weekend.

 

Zaterdag 29 maart

Het is zoals beloofd prachtig weer, dus wij zitten de ochtend lekker buiten en genieten ervan. Ook koffie en broodjes kunnen wij in het zonnetje drinken en opeten. In de middag maken wij weer een mooie fietstocht, eerst door het bos en langs de spoorbaan, dan door Grubbenvorst en naar de Maas. Het eerste pontje is verschrikkelijk druk, onder meer door een grote fietsclub, die meer kletsen dan opletten. Aan de overkant fietsen wij een mooi stuk door de Maasduinen. Op een bepaald stuk zijn ze bezig en moeten wij een stukje omfietsen, ook niet erg. De pont terug over de Maas is gelukkig rustiger en via een mooie alternatieve route komen wij weer bij de camper terecht.

 

Zondag 30 maart

Vannacht is ongemerkt de zomertijd ingegaan, gelukkig nemen alle klokken dat vanzelf over. Na verse pistoletjes en buiten koffie drinken gaan wij water tappen en vuil water lozen. Ook het toiletje is vol inmiddels. Ondanks dat de camperplek zo goed als vol staat

 

Is het gelukkig niet druk daar en gaat het allemaal perfect de eerste keer weer. In de middag fietsen wij weer een sruk aan de overkant van de Maaas. De pont is een stuk minder druk dan gisteren en wij rijden door een mooi bosstuk vlak bij de Duitse grens. In Arcen is het gezellig druk voor de zondag en wij vinden in een zijstraat een café met ijs. Ze hebben zelfs tafels en stoelen buiten staan waar nog plek is. We varen weer over en keren op de camperplaats terug. Waar wij nog lekker buiten kunnen zitten, al valt de zon tegen, er komen steeds wolken voor.

 

Maandag 31 maart

Er zijn al veel campers weg en er vertrekken er ook nog als wij lekker buiten zitten in de ochtend. De baas komt iets checken bij het electra en vertelt dat dit vroeger een camping was, maar dat vond hij teveel gedoe. Nu alleen nog maar campers, met een mooi stuk bloemen in het midden dat ze binnenkort komen maaien en inzaaien. Ze zijn nu druk met allerlei bezigheden omdat de lente zo vroeg is. We zien inderdaad allerleI apparaten op de velden rondom. Druk bezig, je kunt goed zien dat het erg droog is, het heeft hier weinig geregend. Na de boterham fietsen wij nog een klein rondje als afscheid naar de Maas en zitten lekker op een bankje bij de pont. Nog een bakje koffie en dan huiswaarts na een geslaagd weekend. Het is druk onderweg, maar gelukkig geen files. Wij komen veilig aan en genieten nog van een maaltje spaghetti.

 
 

Copyright © Jellen B.V. 2011-2024. All Rights Reserved.